Evimeria EMR AB tecknar samverkansavtal med Mindler AB

Press & Nyheter

Evimeria EMR AB tecknar samverkansavtal med Mindler AB

–Samarbetet med Mindler är mycket viktigt för oss och vi ser ett stort värde i att vi är två svenska företag som tillsammans gör en stor satsning på expansion vidare ut i Europa, säger Dennis Höjer, VD, Evimeria.

Publicerat, 28 maj 2021

Evimeria EMR AB har tecknat samverkansavtal med den digitala psykologmottagningen och tech-bolaget Mindler. Avtalet rör leverans av och samverkanssatsning kring Webdoc X, en skalbar vårdplattform som ska underlätta Mindlers fortsatta expansion i Europa.

– Webdoc X är anpassat för att möta en europeisk marknad med stora behov av digitalisering och kostnadseffektiva lösningar, säger Evimerias VD Dennis Höjer och konstaterar att avtalet överensstämmer med det egna bolagets ambitioner utanför Sverige och Norden:
–Samarbetet med Mindler är mycket viktigt för oss och vi ser ett stort värde i att vi är två svenska företag som tillsammans gör en stor satsning på expansion vidare ut i Europa.

Webdoc X bygger på samma princip som Webdoc journalsystem, vilket i nuläget används av drygt 500 kliniker i Sverige. Vårdplattformen är liksom förlagan en molnbaserad SAAS-tjänst, men skräddarsydd för att möta de specifika behoven på den internationella marknaden. Plattformen bygger på idén om skalbarhet och att vårdgivaren själv bygger upp systemet med moduler efterhand som behov uppstår eller förändras.

För Mindler som digital vårdaktör med etablering i bland annat Nederländerna och Frankrike, innebär avtalet med Evimeria en möjlighet att förhålla sig till olika förutsättningar och marknader inom en och samma plattform, samtidigt som Webdoc X blir en lösning att växa med.

– Vi är glada över samarbetet med Evimeria i vår fortsatta expansion och i arbetet med att forma världens bästa vård gällande psykisk hälsa. Plattformen Webdoc X gör det möjligt för oss att anpassa vår digitala vårdlösning för våra patienter och psykologer, säger Magnus Pettersson, Head of International Expansion på Mindler.

Helsearbeider på kontor

Om bolagen:

Evimeria EMR AB
Evimeria är ett mjukvarubolag som utvecklar, säljer och levererar
e-hälsotjänster till hälso- och sjukvården i Norden. Verksamheten bygger på visionen om en patientfokuserad vård med minimerad administration. Kärnan i produktkatalogen är det egenutvecklade journalsystemet Webdoc, samt plattformen Vårdrummet – ett digitalt verktyg för kommunikation mellan vårdgivare och patient. Evimeria har i nuläget 55 anställda och är ett helägt dotterbolag till Carasent ASA som är noterat på Oslobörs.

Mindler AB
Den digitala psykologmottagningen och tech-bolaget Mindler grundades 2018 och har idag 300 anställda psykologer som tillsammans erbjuder vård på över 20 olika språk. Mindlers huvudkontor ligger i Stockholm, men bolaget befinner sig i en internationell expansionsfas och möter just nu efterfrågan på psykologtjänster i både Sverige och Europa.

Kontakt, Evimeria EMR AB:
Namn: Dennis Höjer, VD
Tfn: +46 733 28 49 22
Maildennis.hojer@evimeria.se
Hemsidahttps://carasent.no/

Kontakt, Mindler AB:
Namn: Amalie Angelskår, CMO
Mailamalie.angelskaar@mindler.se
Hemsidawww.mindlercare.com

För PDF-version av pressreleasen, klicka här.

Fler artiklar

Blogg
Guide: Att starta vårdklinik

Det är mycket att tänka på när man ska starta upp en ny klinik. Som ett stöd har vi tagit fram en guide som bygger på frågor vi ofta möts av i kontakten med nystartade kliniker.

Läs mer >
Blogg
Integrationer – så funkar det

Hälso- och sjukvården har ofta behov av flera olika system för att hantera sitt uppdrag. För att inte förlora värdefull tid på omständliga flöden och på att behöva föra över information manuellt mellan olika plattformar, används integrationer.

Läs mer >

Framtidssäker & friktionsfri vård-IT börjar här